Powerpoint sjabloon maken

Als u een Powerpoint sjabloon wilt maken zult u eerst een nieuw document moeten aanmaken. Vervolgens kunt u via Beeld (groep Modelweergaven) de instellingen op Diamodel zetten. Dat is de eerste stap die u moet nemen als u een eigen sjabloon wilt maken in Powerpoint. De twwede stap is het tabblad Diamodel selecteren, in de groep Modelindeling. Hier kunt u vervolgens kiezen voor Tijdelijke aanduiding invoegen en daarna op tekst. Nu kunt u aan de slag met het maken van uw sjabloon. Alle nodige instellingen zijn namelijk gemaakt door de bovenstaande stappen.

Achtergrond

Als u een achtergrond wilt toevoegen voor het sjabloon dan kiest u Diamodel in de groep Thema bewerken en vervolgens kiest u voor Thema’s. U kunt nu een thema uitkiezen. Kies hier het thema uit dat u graag wilt gebruiken.

Opslaan

Als u klaar bent met het ontwerp dan kunt u het sjabloon gaan opslaan. Hierbij kunt u niet zomaar de functie opslaan gebruiken, u moet hier kiezen voor opslaan als. Vervolgens kunt u het type bestand op PowerPoint-sjabloon (.potx) zetten, want we gaan natuurlijk een sjabloon opslaan. Sla het sjabloon op en u heeft warempel uw eerste sjabloon gemaakt!