Powerpoint presentatie maken

Als u een Powerpoint presentatie wilt maken dan zijn er eigenlijk 4 stappen die doorlopen dienen te worden. Als u deze stappen heeft doorlopen kan uw presentatie in gebruik genomen worden. Wij zullen kort de stappen toelichten zodat u weet wat u te doen staat. U kunt vervolgens zelf aan de slag met het maken van een professionele presentatie.

1) Sjabloon uitkiezen / maken

Allereerst zult u een zogenaamd sjabloon moeten uitkiezen, gelukkig zijn er al een hoop aantal beschikbaar in Powerpoint. Dit zijn vooraf gemaakte templates die eenvoudig bewerkt kunnen worden. Heeft u helemaal geen flauw idee wat voor sjabloon u moet maken (als u van plan bent er één te maken) dan kunt u altijd wat ervaring opdoen door de sjablonen te bekijken. Zelf één Powerpoint sjabloon maken kan ook, maar kost aardig wat tijd. Een bestaande sjabloon gebruiken is daarom het advies wat wij u willen meegeven.

2) Dia’s toevoegen

Als u eenmaal een sjabloon heeft gekozen of gemaakt dan kunt u de dia’s toevoegen. Dit zijn de slides van uw presentatie. Zorg voor een goed inhoudelijk verhaal, want inhoud is het belangrijkste in een presentatie en niet te ‘look’.

3) Overgangen maken

Maak overgangen tussen de verschillende slides. U kunt flitsende overgangen instellen maar ook wat ingetogener overgangen. Het is natuurlijk helemaal naar uw eigen wens in te stellen.

4) Laatste controle en opslag

De laatste controle dient nog uitgevoerd te worden. Bevatten de teksten in de slides geen spelfouten? Haal deze eruit als er fouten in zitten. Bekijk alle slides nog eens goed. Als alles correct is en klopt dan kunt u de presentie opslaan. Hij is klaar voor gebruik!