Powerpoint maken

Een Powerpoint maken is niet heel ingewikkeld. Het is natuurlijk maar net hoe uitgebreid u de Powerpoint wilt hebben. Een eenvoudige Powerpointpresentatie is zo gemaakt, een uitgebreidere variant duurt natuurlijk wat langer. Op deze website proberen wij u tips en trucs te geven bij het maken van een Powerpoint. U kunt op die manier uw eigen professionele Powerpoint presentaties maken.

Sjablonen

Wist u dat er zogenaamde voorgedefinieerde sjablonen te vinden zijn in Powerpoint? Dit maken het een stuk makkelijker om een goede presentatie in elkaar te zetten. Onder het kopje nieuw in het menu kunt u de voorgedefinieerde sjablonen bekijken en selecteren. Naast sjablonen vind u ook diverse thema’s waar u gebruik van kunt maken. Het voordeel van zo’n thema en sjabloon is het feit dat uw presentatie gelijk een mooie ‘look’ heeft en dat u alleen nog meer de inhoud aan de presentatie hoeft toe te voegen. Want een presentatie kan er dan nog wel zo mooi uit zien maar uiteindelijk is de inhoud doorslaggevend.

De stappen

Welke stappen zijn er als u een presentatie wilt maken? De eerste stap is het kiezen of zelf creĆ«ren van een sjabloon. Wat wordt de ‘look’ van uw presentatie? Als dit gereed is zult u de verschillende dia’s moeten maken. Na het maken van de dia’s (die de nodige informatie bevatten) kunt u per dia kijken of er nog foto’s of bijvoorbeeld grafieken, diagrammen of illustraties toegevoegd kunnen worden. Na dit gedaan te hebben kunt u zich richten op de overgangen. Hoe gaan de dia’s in elkaar over? Moet hier een effect bij gebruikt worden? Soms kan dit tot een professionele uitstraling leiden. Zorg ervoor dat er niet teveel snufjes in uw presentatie zitten, de inhoud is immers het belangrijkste. Loop de presentatie nog eens door als deze klaar is en vergeet vooral niet de presentatie op te slaan!