Poster maken Powerpoint

Een poster maken Powerpoint, is dat lastig? Het antwoord is nee. Het is niet ingewikkeld om een poster te maken in Powerpoint, maar u moet wel weten wat u precies moet instellen op een mooie en goede poster van de grond te krijgen. Wij willen u graag informeren over de instellingen die u het beste kunt gebruiken als u een poster wilt maken in Powerpoint. De informatie op deze pagina heeft betrekking op de versies van Powerpoint 2010 en hoger. De oudere versies gebruiken andere menu’s waardoor de instellingen mogelijk op andere plekken gedaan moeten worden.

Ontwerpen > Pagina instelling > A3 staand

Als u een poster wilt maken dan zult u eerst Powerpoint moeten opstarten en een nieuwe lege presentatie aanmaken. Vervolgens is het belangrijk om de pagina instellingen aan te passen naar A3 staand. Hoe moet u dit doen? Dit kunt u instellen onder het tabblad ontwerpen. Vervolgens gaat u naar pagina instelling en kiest u voor A3 staand. Natuurlijk kunt u ook andere formaten gebruiken, maar A3 staand is de meest geschikte voor een poster.

De inhoud

Na het instellen van het juiste formaat kunt u bezig gaan met het ontwerp en de inhoud. Weet u al wat op de poster moet komen te staan? Want dat is natuurlijk niet onbelangrijk! Kies een achtergrond, bijvoorbeeld één kleur. Natuurlijk kunt u ook een bepaalde afbeelding als achtergrond instellen. Kies het lettertype, de kleur van de letters en de grootte ervan. Misschien is het handig (als u weinig inspiratie) heeft om eens te kijken bij Google afbeeldingen. Daar kunt u, als u zoekt op poster een hoop voorbeeld posters zien. Mogelijk kunt u daar inspiratie opdoen. Wij wensen u veel succes bij het maken van een mooie poster in Powerpoint.