Organigram maken powerpoint

Een organigram maken powerpoint in niet zo ingewikkeld. Er zijn een aantal stappen die doorlopen moeten worden om een goed organigram opgezet te krijgen in Microsoft powerpoint. Een organigram kan de organisatiestetructuur van een onderneming goed weergeven. Zo kan er in een enkele oogopslan gezien worden waar de leidinggevende functies zitten in een bedrijf. Waar zitten manegers en waar de gewone medewerkers?

Organigram maken

Een organigram is eenvoudig te maken door te kiezen voor invoegen > afbeelding > organigram. Het organigram wordt nu automatisch ingevoegd. Het is dus heel erg simpel in feite. De kleur van de elementen is eenvoudig aan te passen door met links dubbel te klikken op het organigram. Ook kleuren van de lijnen en dikte van de lijnen kan op deze manier aangepast worden naar wens.
Zojuist las u de uitleg voor de wat oudere versie van Powerpoint. Voor nieuwere versies geldt dat u onder de optie invoegen een zogenaamde SmartArt dient te selecteren. U kiest daar voor de optie Hiërarchie.

Extra elementen toevoegen

Door op het organigram te klikken kunt u vervolgens in het eigenschappen menu dat verschijnt extra elementen toevoegen. Ondergeschikte, collega, assistent zijn de opties die u kunt invoegen. Met één muisklik komt de nieuwe vorm in het organigram te staan. Ook kunt u bij de opties eenvoudig de indeling wijzigen. Zo kan het organigram horizontaal worden weergegeven, maar ook verticaal. Het is maar net hoe u de weergave wilt hebben.