Online powerpoint maken

Online Powerpoint presentaties maken is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig. Met de zogenaamde PowerPoint Web App gaat er een wereld voor u open. Waar vroeger alles nog lokaal gemaakt moest worden op uw computer kan het nu ook online. Het voordeel van het online maken van een Powerpoint is het feit dat u het gemaakte bestand overal kunt openen, bewerken of tonen aan bijvoorbeeld een collega. Het bestand hoeft dus niet op een USB stick of ander mobiel medium gezet te worden.

Vertrouwd en eenvoudig

De PowerPoint Web App is vertrouwd en erg vergelijkbaar met de ‘gewone’ versie van Powerpoint, de versie die lokaal op een computer is geïnstalleerd. U kunt namelijk op de zelfde manier een sjabloon kiezen, om de stijl van uw presentatie te bepalen. Na het kiezen van een sjabloon kunt u alle dia’s toevoegen en kunt u bepalen welke overgangen tussen de dia’s komen te zitten. Ook kunt u animatie effecten toevoegen. Via de optie Weergave > Diavoorstelling of Leesweergave kunt u bekijken hoe de presentie er uit komt te zien. Gebruik deze optie als u de presentatie af heeft om een final check te doen, de laatste controle.

Niet alle opties online beschikbaar

Uiteraard is de web app een heel goed alternatief van de Powerpoint lokaal op de computer, maar niet alle opties zijn beschikbaar. Logisch natuurlijk, want sommige opties zijn te zwaar om online uit te voeren. Het toevoegen van video’s bijvoorbeeld kan alleen met de Powerpoint versie die geïnstalleerd is op uw computer. Kortom, de PowerPoint Web App is een prima mogelijkheid voor het online maken, bewerken en delen van uw presentaties, maar wilt u zwaardere opties toepassen, kies dan voor Powerpoint op uw computer.